Гарячі новини

Грузинський прем'єр Гарібашвілі звинуватив Зеленського у" підтримці тбіліських протестів" та дорікнув, що Грузія могла би "перетворитися на полігон" і отримати "другий Маріуполь"

Грузинський прем'єр Гарібашвілі, який вчора звинуватив Зеленського у "підтримці тбіліських протестів", зробив ще низку заяв щодо України.

За його словами, влада Грузії знала про початок війни в Україні ще з осені.

"У нас була про це інформація, в тому числі і я знав від наших колег, партнерів. Коли Саакашвілі прибув до Грузії? Першого жовтня. Саакашвілі заслали організовано, головна мета була влаштувати тут переворот і включити країну у війну у потрібний час. Ми сьогодні у цьому не сумніваємося", - заявив глава уряду телеканалу "Імеді", цитує Країна.

За його словами, якби опозиція перемогла, "Грузія перетворилася б на полігон і країна отримала б другий Маріуполь. Україна б таким чином виграла час".

Він також торкнувся теми грузинських добровольців, які воюють в Україні, які, за даними влади Грузії, приїхали на батьківщину підтримати протести

"Я знаю, що з України приїхали кілька десятків людей. Я хочу звернутися до них – нехай у вас не буде ілюзій та очікування того, що тут щось станеться. Доти, доки "Грузинська мрія" перебуває при владі, ми не допустимо другого фронту, це виключено", - додав Гарібашвілі.

Змі повідомляють, що у столиці Грузії під будівлею парламенту розпочалися сутички - поліція застосувала проти активістів, які протестують проти закону про "іноагентів", сльозогінний газ та водомет, передає УНН.

Як пише "Новини Грузія", парламент Грузії увечері ухвалив у першому читанні закон про "іноагентів"Ю пише УНН.

Сьогодні голосували лише за перший варіант – "Про прозорість іноземного впливу". "За" проголосували 76 депутатів, проти – 13.

Голосування за другий варіант, який називається «Про реєстрацію іноземних агентів», відбудеться у четвер.

Як повідомляють ЗМІ, сьогодні у парламенті Грузії відбулась низка сутичок між провладною та опозиційною партіями. Також відомо, що опозиціонери намагаються прорватися до кабінету до спікера парламенту Шалви Папуашвілі.

Також сутички розпочались і під будівлею парламенту. Поліція застосувала проти активістів сльозогінний газ та водомет.

Спецназ намагається розчистити прохід, щоб будинок змогли залишити депутати від правлячої партії.

МВС заявляє, що акція перед парламентом набула насильницького характеру і попередила, що може бути застосована "пропорційна сила, у тому числі спеціальні засоби".

ЗМІ також повідомляють, що до будівлі парламенту їдуть "швидкі". Є інформація про постраждалих, але їх кількість невідома.