Гарячі новини

Зеленський підписав укази про звільнення голів Хмельницької, Одеської та Луганської ОДА

Президент України Володимир Зеленський підписав укази про звільнення голів Хмельницької, Одеської та Луганської ОДА, повідомляється на сайті Президента.

"Звільнити Гайдая Сергія Володимировича з посади голови Луганської обласної державної адміністрації згідно з поданою ним заявою", - ідеться в указі №149/2023 від 15 березня.

Указ №150/2023 від 15 березня стосується звільнення голови Одеської ОДА: "Звільнити Марченка Максима Михайловича з посали голови Одеської обласної державної адміністрації згідно з поданою ним заявою".

"Звільнити Гамалія Сергія Вячеславовича з посади голови Хмельницької обласної державної адміністрації згідно з поданою ним заявою", - сказано в указі №151/2023 від 15 березня.

Новим керівником Луганської обласної державної адміністрації вірогідно стане військовий. Про це повідомив речник Президента Сергій Никифоров, передає УНН з посиланням на Суспільне.

"У випадку Луганської області, керівником буде найімовірніше людина військова, власне, це і була мотивація. Як і раніше, є такий намір у всіх прифронтових та відверто фронтових, як у випадку з Луганською областю, регіонах, мати на посаді очільника саме військову людину. Прізвище поки назвати не можу", — пояснив Никифоров.

На запитання чи буде Сергій Гайдай призначений послом до Казахстану, Нікіфоров відповів: "Має бути відповідне рішення, до підпису рішення коментувати про це я не можу".

"Причина звільнень — підвищення якості управління регіону у кожному випадку. Зараз розглядаються кандидатури нових керівників", - повідомив у коментарі "Суспільному" речник президента Сергій Никифоров.