Гарячі новини

У Росії створюють підручник з української мови для окупованих територій, в тому числі Донбасу - росЗМІ

На окупованих територіях українську мову викладатимуть за спеціальним підручником. Про це  повідомило  російське видання «Можемо пояснити».

“У Росії створюють підручник з української мови для шкіл на окупованих територіях. Це буде підручник для 5-9 класів, але тільки для тих, хто вирішить продовжувати навчання саме українською мовою
. цінності, що відбивають самобутній духовний, історичний і культурний розвиток багатонаціонального народу Росії, історичну пам'ять і спадкоємність поколінь, єдність народів Росії, вищі моральні почуття, пріоритет духовного над матеріальним, сімейні традиції.»

Вартість розробки підручника складає 8,5 млн рублів

Про створення підручника з української мови  повідомив  у липні 2022 року міністр освіти Сергій Кравцов, пише джерело.

За його словами, цей підручник використовуватиметься у "ЛНР, ДНР" та на інших окупованих територіях. 

«Учням за рішенням батьків та педагогів надаватиметься можливість і надалі навчати українську мову як рідну», — говорив Кравцов, зазначивши, що українську мову забороняти ніхто не буде. 

Нагадаємо, що на підконтрольній Україні території Донецької та Луганської областей до лютого 2022 р. було закрито абсолютно всі російськомовні школи, класи і були скасованы навіть факультативні заняття, хоча регіон історично залишався на побутовому рівні як і раніше російськомовним.