Гарячі новини

На південному флангу біля Бахмута є певне просування - Маляр

У неділю на східному та південному фронтах ситуація не зазнала суттєвих змін, однак на південному флангу біля Бахмута є певне просування.Про це повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр у Telegram

 На сході по всіх напрямках наступу ворога (Авдіівському, Мар‘їнському, Куп‘янському, Лиманському) тривають гарячі бої, без зміни положень.На півдні на напрямках наступу сил оборони – Мелітопольському та Бердянському – тривають гарячі бої.

"На Бахмутському напрямку ворог в обороні. На південному флангу є певне просування наших військ. На північному флангу бої без зміни положень", - зазначила Маляр.

"Триває процес закріплення на досягнутих рубежах. Наші проводять аеророзвідку місцевості, займаються розмінуванням місцевості та наносять вогневе ураження артилерією по виявленим цілям противника, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби, в готовності до продовження наступальних дій. Активна робота Сил оборони таврійського напрямку триває", – йдеться в повідомленні.

Українська армія продовжує наступ на Мелітопольському та Бердянському напрямах, повідомив Генштаб ЗСУ.

За його даними, російські війська, у свою чергу, зосереджують основні зусилля на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках, де протягом доби сталося понад 25 бойових зіткнень.

На Лиманському напрямі війська РФ завдали ударів біля Невського Луганської області та Спірного Донецької області, а також безуспішно намагалися витіснити підрозділи ЗСУ із займаних позицій у районі Веселого Донецької області. У районі міста Мар'їнка було відбито всі атаки російських військ.

Авдіївському напрямку росіяни намагалися наступати в районах Новокалинового, Степового, Першотравневого та Невельського.

На Бахмутському напрямку вони завдали авіаційних ударів у районах Дружківки та Білої Гори.