Гарячі новини

Зеленський: "Здавати Бахмут ніхто не буде"

Президент України Володимир Зеленський заявив, що виведення українських військ із фронтового Бахмута Донецької області не буде. Про це голова держави заяивив на пресконференції за підсумками саміту Україна-ЄС 3 лютого.

"Здавати Бахмут ніхто не буде. Боротимемося, скільки зможемо. Будемо боротися, скільки можемо. Вважаємо Бахмут нашою фортецею. Вважаємо наших героїв, які там пали – героями. Якщо буде пришвидшене постачання зброї, а саме далекобійна зброя, то ми не тільки не відійдемо від Бахмуту, ми почнемо докуповувати Донбас", - сказав Володимир Зеленський.

У Зеленського також запитали, до чого готується влада країни на кінець лютого 2023 року і до чого готуватися українцям.  

 "До чого готуватись? Ми в процесі. Ми вже готуємось. Розвідка і військові - ми вважаємо, що буде посилюватись тиск на сході державиЮ - відповів Презідент.

Росія хоче реваншу. Реваншу хоче саме там, де не вийшло. Хоче забрати схід. Наша задача не дати такої можливості, не дати до моменту посилення нашої армії відповідною зброєю. Вважаю, що у нас є всі шанси.

Також вони будуть хотіти повернутись і мати реваншистські кроки, згадуючи ту поразку, яка у них була восени, в напрямку Лиман, тощо. Наша стійкість там також залежить від зброї і від мотивації".