Гарячі новини

Протягом доби російські військові знову атакували Луганщину, Донеччину, Дніпропетровщину та Харківщину

Протягом доби ЗС РФ знову атакували Луганщину, Донбас, Дніпропетровщину. Харківщину.

"За останню добу знову відбили сім атак противника в Луганській області, не допустивши жодного прориву на Бахмутському напрямку, а росіяни масово обстріляли ракетами Миколаїв", пише УП , посилаючись на звіти глав ОВА.

 Відносно спокійно ніч пройшла на Волині, Закарпатті, Рівненщині, Івано-Франківській, Львівській, Чернівецькій, Вінницькій, Запорізькій, Хмельницькій, Одеській, Тернопільській областях, Черкаській, Кіровоградській, Полтавській, Чернігівській, Сумській, Київській та Житомирській.

На Дніпропетровщині ворог знову вдарив по Нікопольському та Криворізькому районам. Нікопольського було обстріляно тричі за ніч. У Нікополі пошкоджено 9 приватних будинків, сонячні панелі, лінії електропередач. Без постраждалих.

По Марганецькій громаді росіяни били з "Градів" та ствольної артилерії. Без руйнувань та постраждалих. В Апостолівській громаді Криворізького району пошкоджено кілька будинків та газопровід. Людей не зачепило.

Харківщина: вночі обстріл об'єкту інфраструктури Харкова. Без жертв. По області вночі обстріл об'єктів інфраструктури у Харківському та Чугуївському районах. Без жертв. Протягом минулого дня – обстріли Чугуївського, Харківського, Богодухівського районів. Потрапляння на відкриту територію та приватний сектор. В одному із сіл зруйновано приватну оселю, одну людину травмовано. Також тракторист підірвався на міні під час роботи на полі на тракторі.

Розвідка Британії вважає, що у найближчі місяці ініціатива на фронті перейде до тієї сторони, яка зможе створити надійну та цілеспрямовану силу для наступальних операцій.

Про це йдеться в розвідувальному огляді, опублікованому британським Міноборони в суботу.

У зведенні відзначається, що минулого тижня відбулися лише мінімальні зміни у територіальному контролі вздовж лінії фронту. 

На Донбасі після невеликих наступів з початку серпня російські війська підійшли до околиць міста Бахмут, але ще не прорвалися до населеного пункту.

Росія не робила серйозних зусиль для просування на запорізькому чи харківському напрямках.

На південному заході ні українські, ні російські війська не просунулися на херсонській лінії фронту. Однак дедалі частіші вибухи в тилу російських військ, ймовірно, створюють навантаження на російську логістику та авіабази на півдні, вважає британська розвідка.

"Малоймовірно, що ситуація суттєво зміниться наступного тижня. Російські сили на цей момент, ймовірно, готові лише до обмежених локальних атак, рідко за участю більше ніж рот військ.