Гарячі новини

Основні події на Донбасі на 28 січня: Костянтинівка, Авдієвка, Макіївка, Бухмут, Іловайськ , Новоайдар

Трьох людей загинуло, поранено 14 мирних жителів на 16.00 мск внаслідок обстрілу ЗС РФ Костянтинівки Донецької області. Про це повідомив у Facebook голова Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко. Він закликав місцевих жителів евакуюватись.

Стан постраждалих від удару  по Костянтинівці — середній та важкий. 

Очільник ОВА уточнив, що всім надають медичну допомогу, і загрози для життя зараз немає.

«Практично одночасно були ракетні удари по Костянтинівці, по Краматорську — але це було за межами міста, промислова зона, в полях. Тому ніхто не постраждав. Також потрапило під удар Селидове та численних обстрілів зазнало Курахове», — сказав Кириленко.

Він додав, що лінія фронту перебуває під постійними обстрілами.

«Фактично горить від обстрілів Авдіївка: багатоквартирні будинки», — повідомив керівник області.

За його словами, наявні укріплення дадуть змогу стримати противника, і надалі звільнити від окупантів Донецьку область.

При ударі української армії по будівлі професійно-технічного училища в окупованій РФ Макіївці Донецької області втрати російської сторони з високим ступенем ймовірності перевищили 300 осіб, йдеться у зведенні Міністерства оборони Великобританії. 

Міноборони РФ раніше офіційно визнало загибель 89 військових.

ЗС України 28 січня завдали "навмисного удару" по лікарні в зайнятому Росією селищі Новоайдар на території самопроголошеної "Луганської народної республіки" ("ЛНР"), заявили в Міноборони РФ. За його даними, загинули 14 та поранені 24 пацієнти лікарні та медичний персонал. Влада України офіційно удар не підтвердила. Голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай, однак, написав у Telegram, що "щось не так із лікарнею", йдеться про десятки загиблих.

Приватна військова компанія (ПВК) «Вагнер» взяла під контроль населений пункт Благодатне під Бахмутом,  повідомили в РФ.

«На даний момент у цьому населеному пункті [Благодатне] на заході від Соледара завершується зачистка. Два танкові взводи ЗСУ залишили позиції", —  передає telegram-канал WarGonzo.

Згідно з повідомленням "взяття цього населеного пункту дозволить російським військам  оточити Червону Гору під Бахмутом, де на стратегічних висотах на даний момент закріпилися військові ЗСУ. Це полегшить взяття Бахмута".

ЗСУ завдали в суботу ударів із HIMARS по залізничній станції Іловайська, розташованого в "ДНР". Про це повідомили ТАРС у міській адміністрації.

За попередніми даними, під вогонь із РСЗВ HIMARS потрапила залізнична станція.

Було вирущено 7 ракет.