Гарячі новини

Діяльність ПВК "Вагнер" викликає занепокоєння у влади США, у зв'язку з чим Вашингтон веде роботу з нейтралізації її діяльності

Діяльність ПВК "Вагнер" викликає занепокоєння у влади США, у зв'язку з чим Вашингтон веде роботу з нейтралізації її діяльності. Про це у четвер під час свого візиту до Сербії заявив радник Держдепартаменту Дерек Шолле.

"Ми знаємо, що ця група вербує солдатів як у Сербії, так і в інших країнах світу, і ми стурбовані цим. Ось чому ми працюємо з урядом у Белграді, а також з рештою світу, щоб нейтралізувати їхню діяльність", - наводить слова Шолле. агентство Танюг.

Американська газета Politico у своєму матеріалі, опублікованому в понеділок, стверджувала, що вашингтонська адміністрація активізує збір даних про діяльність ПВК "Вагнер", у тому числі нібито в Сербії та Центрально-Африканській Республіці. Як стверджується в матеріалі з посиланням на відомості, отримані з дипломатичного листування, "посадовці США дедалі більше відстежують пересування та дії ПВК за межами України".