Гарячі новини

Американський Інститут вивчення війни: "Російські війська готуються до наступу на Луганщині"

Російські війська готуються до "рішучих дій" у Луганській області, йдеться в новому зведенні американського Інституту вивчення війни (ISW). 

За його даними, росіяни продовжують перекидати на Луганщину техніку та живу силу, включаючи підрозділи ПДВ, виведені з правого берега Дніпра на Херсонщині. 

Аналітики ISW  зазначають, що у боях у Луганській області ЗС РФ використовує термобаричні артилерійські снаряди.

Крім того, 26 грудня українська розвідка повідомила про призначення нового командувача Західного військового округу Росії.На думку аналітиків, сукупність фактів вказує на те, що Луганському напрямку російське військове керівництво зараз надає особливого значення. 

"РФ може готуватися тут до великої наступальної операції або до того, щоб відбити потенційну атаку ЗСУ, а потім, скориставшись ослабленням противника, перейти в наступ, -  роблять висновок у ISW.

Однак, за даними Генштаба ЗСУ, зусилля російських сил зосереджені на наступальних діях на Бахмутському та Запорізькому напрямках. Крім того, армія РФ намагається покращити тактичне становище на Лиманському та Авдіївському напрямках та веде активну оборону на Куп'янському та Новопавлівському напрямках, зазначається у повідомленні.