Гарячі новини

25 тисяч російських військових намагаються штурмувати Часів Яр та прилеглі території.Ракетний удар по Костянтинівці

23 квітня російська армія завдала удару по місту Костянтинівка на Донеччині для якнайшвидшого просування після взяття Часового Яру  на Краматорськ і Слов'янськ до 9 Мая.За оцінками українського оборонного відомства, до 25 тисяч російських військових намагаються штурмувати Часів Яр та прилеглі до нього населені пункти Донецької області.

Зокрема прагнуть захопити село Іванівське та околиці Богданівки, щоб прорватися до Часового Яру.

23 квітня російська армія завдала удару по місту Костянтинівка на Донеччині - поранено 5 людей, двоє перебувають у важкому стані повідомив глава Донецької ОВА Вадим Філашкін.

 Пошкоджено 3 будинки, автомобіль та інфраструктурний об'єкт.

За попередніми даними, було застосовано керовану авіаційну бомбу (такі бомби вагою до 1,5 т  здатні знищувати все на своєму шляху).

Смертоносний фосфорний дощ російська сторона застосовує в Часів Ярі  - забороненими боєприпасами попри те, що там досі ще живуть майже 700 цивільних. Днями заборонений фосфор накривав приватні будинки, де залишились мирні люди, здебільшого - пенсіонери.

Часів Яр - вирішальна висота для подальшого просування на Костянтинівку, Краматорськ і Слов'янськ.

За оцінками Міністерства оборони Великобританії, російська армія, швидше за все, спробує просунутися до міста Костянтинівка після заяви про те, що взяла під свій контроль Новомихайлівку.

Аналітики Інституту вивчення війни припускають, що російські війська хочуть здійснити прорив української лінії оборони на північний захід від Авдіївки на Донеччині. Тут вони нещодавно підтвердили успіх в Очеретино на тлі бойових дій, що тривають, під Авдіївкою.

У вівторок міністр оборони Росії Шойгу заявив, що російська армія збільшить інтенсивність атак на логістичні центри та бази зберігання західної зброї в Україні у відповідь на законопроект США щодо виділення нової допомоги Києву.

Експерти кажуть, що план Росії щодо захоплення Часового Яру до 9 травня та інавгурації Володимира Путіна навряд чи буде виконано, оскільки союзники України нарешті пришвидшують доставку допомоги.

У вівторок Литва оголосила про передачу Україні партії командно-штабних бронемашин M577. У Міноборони Литви стверджують, що машини вже прибули до України,  пише Euronews

Частина військової допомоги США для України вже перебуває у Німеччині та Польщі, що скорочує час, необхідний для доставки зброї та техніки до лінії фронту, повідомляють американські ЗМІ.

За їхніми даними, насамперед буде доставлено артилерійські снаряди.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив під час візиту до Польщі: "Допомагаючи Україні, ми допомагаємо їй знищити бойовий потенціал Російської Федерації, який може нам загрожувати". Він також додав: "Жоден винищувач НАТО не використовується для досягнення цієї мети"