Гарячі новини

Ініціативи для фізичної реабілітації учасників АТО

Фізична реабілітація є невід’ємною складовою лікувального процесу та успішної соціальної адаптації ветеранів АТО, які отримали поранення на російсько-українській війні. Громадянське суспільство України не залишилося осторонь від проблем бійців та активно допомагає державі у всебічному покращенні життя воїнів, які захищали Батьківщину.

 

Проект для ветеранів АТО «Яскрава година» (Київ)

Серед активностей проекту – безкоштовні тренування з крос-фіту та бойового самбо, вело- та гірські походи, реабілітаційна риболовля, арт-терапія, кіноклуб. Заняття проходитимуть у Києві за адресою: Деміївська, 55!

Детальніше – тут.

Проект «Сильні духом» (Львів)

Громадська організація «Девелопмент фаундейшн» (DF) реалізовує проект, який надає безкоштовну фізичну реабілітацію воїнам АТО. Для бійців АТО, висококваліфікованими фахівцями Львова, що спеціалізуються на діагностиці та лікуванні травм опорно-рухового апарату, неврологічних захворювань, а також болю (психосоматика) як основного прояву захворювання, розроблена програма фізичної реабілітації.

Детальніше – тут.

Програма активної реабілітації «Повернення до життя» (Львівська область)

Діючі та звільнені військовослужбовці і персонал сектору безпеки й оборони України, які отримали травму, запрошуються до участі в програмі активної реабілітації «Повернення до життя» на 2016-2017 рр. Активна реабілітація –  це комплекс заходів із застосуванням засобів фізичної культури та спорту, скерованих на самообслуговування, максимальну незалежність у повсякденному житті та побуті, інтеграцію та суспільну активність людини, що зазнала важких уражень опорно-рухового апарату або сенсорних функцій організму внаслідок травми, поранення чи захворювання. Основними складовими процесу активної реабілітації є фізична, психологічна та соціальна реабілітація.

Детальніше – тут.

Бородянський центр соціально-психологічної реабілітації (Київська область)

Навіть у невеликих громадах учасникам АТО допомагають у реабілітації. На запит бійців, які через участь в АТО отримали безліч проблем зі здоров’ям, у Бородянському центрі соціально-психологічної реабілітації організовано оздоровчий комплекс. Досліджуючи аспекти соціально-психологічної допомоги, що її надає цільовій групі учасників АТО Бородянський центр СПР, практичні психологи простежили взаємозв’язок, коли психологічні проблеми бійця беруть початок із проблем зі здоров’ям, що виникли внаслідок участі в антитерористичній операції. Бородянський центр СПР довго працював, щоб посилити напрямок фізичної реабілітації, який вже діє у Центрі у вигляді оздоровчого комплексу. Розпочали зі співпраці з лікарем-реабілітологом, який володіє методикою Євмінова, потім посилили технічну базу тракційним пристроєм для витягування хребта. А тепер вдалося залучити до партнерства лікарів мануальної терапії.

Детальніше – тут.

У Трускавці військові з АТО проходять реабілітацію за допомогою дельфінів

Військовослужбовці, що виконували завдання у зоні проведення Антитерористичної операції, приїздять до курортного міста Трускавець не лише відновлювати свої фізичні сили за допомогою медичної реабілітації та води «Нафтуся», а й попрацювати над своїм психологічним станом здоров’я методом дельфінотерапії. Тепер щодня кожен із офіцерів, що проходить лікування у реабілітаційному центрі, може відвідати дельфінарій і спробувати унікальний метод терапії за допомогою чорноморських афалін.

Детальніше – тут.

У Конотопі учасники АТО безкоштовно відвідують центри спортивного дозвілля (Чернігівська область)

На базі Конотопського міського центру фізичного здоров’я «Спорт для всіх» працюють безкоштовні центри спортивного дозвілля  для учасників АТО. У міському центрі фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» можливо займатися боксом, тайським боксом, настільним тенісом, а також відвідувати тренажерну залу.

Детальніше – тут.

Футбольний чемпіонат «Ліга учасників АТО»

З 4 вересня 2016 року Футбольна ліга учасників АТО, заснована громадською спілкою «Всеукраїнське Об’єднання Учасників АТО «УКРАЇНЦІ-РАЗОМ!», організовує проведення регулярного футбольного чемпіонату серед команд учасників АТО. Гра у футбол – це пряма психофізична адаптація для ветеранів АТО, які відпочивають дві-три години на полі. Крім того, участь у турнірі допомагає соціалізації, встановленню дружніх відносини між військовими підрозділами, налагодженню стосунків між ветеранами АТО. 

Детальніше – тут.

Контакти